Warnbro Community High School Teaching Block

This modern building with many unique finishes was constructed on the existing high school site to incorporate the Year 7 intake for 2015.

Location
Swallowtail Parade, Warnbro, Rockingham
Client
The Minister for Works, Department of Finance
Designer
Site Architecture Studio
Complete date
August 2014
Construction

Encompassing two stories, the facility includes 8 new GLA’s, music rooms, a science laboratory, and associated external landscaped areas, including courtyard with integral seating for external learning.

The construction comprises an in-situ concrete frame and suspended slab with upper structural steel roof framing, Colorbond clad roof, facebrick external envelope with accents of alucobond cladding, external tiling, and decorative screenwood timber panels.

Internally sees the building split into differing   ‘colour’ zones, with operable walls between GLA’s and clever built-in joinery teaching walls  providing the accents. The feature tiling and screenwood timber panels continue through to the interior of  the building, including decorative slotted Atkar ceiling panels providing a unique industrial look with aspects of exposed mechanical services and suspended lighting, but also with excellent acoustic properties.